Strefa Zdowia i Urody

0

Zupa Dyniowa z Czerwoną Papryką

Strefa Zdrowia i Urody 19 grudnia 2013

zupadyniowaSkładniki:

- dynia,
- cebula, czosnek
- czerwona papryka,
- cynamon, gałka muszkatołowa, sos sojowy
- migdały,
- sól, pieprz,
- grzanki z serem:)

Przygotowanie:

1. W garnku obsmażamy posiekaną w kostkę cebulę i czosnek. Doprawiam słodką i ostrą papryką.

2. Dodaję pokrojoną w kostkę dynię, i czerwoną paprykę, sól oraz pieprz.

3. Całość zalewam wodą. Doprawiam cynamonem, szczyptą gałki muszkatołowej i łyżeczką sosu sojowego.

4. Na suchej patelni podprażam płatki migdałów.

Zupę zamieniam w jednolity krem za pomocą blendera. Podaję z migdałami oraz grzankami zapieczonymi wcześniej z serem, posypanymi solą i pieprzem, delikatnie zabielam śmietaną.

Smacznego!

Skomentuj

Zaloguj się

Nie pamiętasz Hasło ?

Zarejestruj się!