Strefa Zdowia i Urody

0
GD Star Rating
a WordPress rating system

Łosoś z Dyniowym Puree

Strefa Zdrowia i Urody 19 grudnia 2013
GD Star Rating
a WordPress rating system

Składniki:
- łosoś,
- dynia,
- świeży imbir,
- limonka,
- czerwona papryka,
- chili w proszku, słodka papryka w proszku
- oliwa z oliwek, sól pieprz

Przygotowanie:

1. Dynię kroimy przekrawamy na pół, kroimy w półksiężyce, układamy na papierze i wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

2. Doprawiamy łososia: solą, pieprzem, sokiem z połowy limonki, słodką i ostrą papryką a następnie obsmażamy na patelni.

3. Wyciągamy dynię z piekarnika, pozbawiamy ją skórki i za pomocą widelca robimy z niej puree. Dodajemy do niej kawałek posiekanego korzenia imbiru oraz szczyptę chili. Miażdżymy wszystko dokładnie za pomocą blendera.

4. Na usmażonym łososiu układamy dyniowe puree, posypujemy posiekaną natką pietruszki lub kolendry. Podajemy z ryżem.

GD Star Rating
a WordPress rating system

Skomentuj

Zaloguj się

Nie pamiętasz Hasło ?

Zarejestruj się!

Facebook