Strefa Zdowia i Urody

0
GD Star Rating
a WordPress rating system

Łosoś pieczony z pomarańczą i tymiankiem

Strefa Zdrowia i Urody 12 sierpnia 2013
GD Star Rating
a WordPress rating system

ryba miniWarto zacząć tydzień od tak znakomitego dania jak to – łosoś pieczony z pomarańczą tworzy świetną całość w połączeniu ze świeżym tymiankiem.

Potrzebne składniki:

300g łososia ze skórą
pomarańcz
świeży tymianek
pieprz, sól

A oto przepis:

1. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 160 stopni.
2. Łososia myjemy i dzielimy na równe kawałki a następnie doprawiamy solą i pieprzem.
3. Gotujemy wodę i wrzątkiem zalewamy pomarańcza a „odkażonego” kroimy w plastry. Każdy plaster przecinamy na pół.
4. Na papier do pieczenia ciast wylewamy łyżkę oleju, układamy na niej plaster łososia. Na rybie kładziemy pomarańcza i świeży tymianek a na końcu całość zawijamy w papier. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut.

Przepis najbardziej przypadł do gustu mojemu mężowi. Zaskakujące połączenie pomarańcza z rybą okazało się strzałem w dziesiątkę. Tydzień rozpoczęliśmy wybornie:)

GD Star Rating
a WordPress rating system

Skomentuj

Zaloguj się

Nie pamiętasz Hasło ?

Zarejestruj się!

Facebook