Strefa Zdowia i Urody

0
GD Star Rating
a WordPress rating system

Grzanki czosnkowe z pieczarkami

Strefa Zdrowia i Urody 9 sierpnia 2013
GD Star Rating
a WordPress rating system

zapiekankiTo moje ulubione grzanki.

Cała tajemnica ich wyjątkowego smaku kryje się w tym, że przed położeniem składników takich jak: pieczarki, ser czy pomidorki koktajlowe bułka jest wkładana na minutę do piekarnika. Kiedy stanie się chrupiąca wtedy można z łatwością wetrzeć w nią czosnek – pod wpływem temperatury i tarcia czosnek rozpuszcza się na bułce i całkowicie zmienia ostateczny smak serwowanej grzanki.

Na powyższym zdjęciu widać dwa rodzaje grzanek – jedna z serem peccorino druga z serem gouda. W przypadku grzanek zdecydowanie lepiej, moim zdaniem, sprawdza się gouda. Grzanki to grzanki – im mniej udziwnień tym lepiej:)

Nie mogłam się też powstrzymać przed posmarowaniem części grzanek resztką sosu pomidorowego z przygotowywanej ostatnio lasagne ze szpinakiem – wyszedł naprawdę dobry. To pewnie przez to, że był robiony ze świeżych pomidorów:)

GD Star Rating
a WordPress rating system

Skomentuj

Zaloguj się

Nie pamiętasz Hasło ?

Zarejestruj się!

Facebook